MY LOVE B2B

Photobucket

ME B2B

Photobucket

About Me

My photo
klang, selangor, Malaysia
Ank pertama dri 5 beradk.Tamat pengajian di politeknik sultan salahuddin abdul aziz shah dlm jurusan diploma teknologi berasaskan kayu.

cE TeNgOK cIkIT

TicketsNow.com Discounts

Jam Si Montok

EnY NurBAiZuRa@AnJe. Powered by Blogger.

Follow by Email

CaLeNDer Si MonTOK

Tuesday, May 29, 2012

liRik BUkan KU tak Cinta

Saat kita berpisah
Kau pegang erat tangan ku
Sepertinya tak merelakan
Kepergian ku tuk meninggalkan mu
* Dermaga saksi bisu
Waktu ku kucup kening mu
Perlahan kau lepaskan
Pegangan tangan ku
Aku lihat kau menangis
** Lambaian tangan mu
Masih ku ingat selalu
Itu yang terakhir
Ku melihat diri mu
*** Sudah sering kau kirim surat
Namun tak pernah aku jawab
Lalu ku kirimkan undangan
Agar kau tak berharap
**** Bukannya aku tak tega
Bukan pula aku tak cinta
Karena orang tua
Yang tak merestui cinta kita
Solo
Ulang ** hingga ****
Ulang *

Monday, May 28, 2012

TiaDa JOdoH AnTarA KIta

Mungkin ada rahmatnya
Kita tidak bersama
Andainya diteruskan
Apakah kesudahan
Itulah ucapanmu
Dihujung pertemuan

Kuat mana diikat
Pasti akan terlucut
Andai disambung lagi
Tidak sekuat dulu
Kerana cuma aku yang menarik
Bukan lagi tanganmu

Tak guna mendustai
Pada diri sendiri
Sedangkan rindu itu
Sering mengganggu
Salah usah dicari
Seharusnya berdua
Kita menghadapi menanganinya

Pada zahir tidak terlihat
Ada garis yang terbentang
Tapi batinku sering berkata
Biar ada batasannya

Walau tidak di sini
Cinta kita bersemi
Berkat keyakinanku
Dan doaku pohonkan
Moga diperkenankan
dipertemukan
Suatu masa nanti
Suatu masa nanti..oh..oh

LiriK MiRa EDora

Mira Edora
Nama tercipta
Kata bicara terukir mesra
Inginku sunting bunga di taman
Untukku hiasi mahligai cinta

Inginku hampiri
Hatimu yang sunyi
Kasihku... sayangku...

Oh Mira Edora (2X)
Oh... Oh...

Mira Edora
Kaulah segalanya...
Padamu diriku ada kekosongan
Inginku temui dirimu sayang

Agar terubatlah rindu hatiku
Inginku selami
Malammu yang sepi
Kasihku... sayangku...

Oh Mira Edora

Monday, May 21, 2012

LiriK Aku Suka Dia -Aina TasnEEm

Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia
Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia
Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya
Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya
Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya
Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’
Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya
Aku suka dia

LiRik BAwaKU pErgi-kaKa & ZizaN

Bawa aku pergi
Pacu laju-laju
Kita lari dari realiti
Bawa aku pergi
Pacu laju lagi
Malah kita
Tak perlu kembali
Tengah malam nanti
Tolong jangan lupa
Jangan mungkir janji
Aku dah teruja
Sudah cukup lama
Aku tunggu saat ini
Sejak kali terakhir kau hantar pulang
Hidup sungguh sepi
Tolong jangan bilang mama
Tolong jangan bilang papa
Malah jangan bilang teman karibmu
Jangan bilang sesiapa

Buku merah jangan lupa bawa
Moga-moga belum tamat tempoh
Kali ini kita pergi lebih lama
Pergi lebih jauh
Chorus
Bawa aku pergi
Pacu laju-laju
Kita lari dari realiti
Bawa aku pergi
Pacu laju lagi
Malah kita
Tak perlu kembali
Mata dalam kaca topi berceloreng
Sarung tangan hitam atas muka ada topeng
Hanya perlu siul tidak tekan loceng
Hero sudah sampai cepat terjun dari loteng
Kita terus ke sempadan aku pacu engkau bonceng
Bawa bekal air muka cuci aib bopeng
Lari dari kewajipan tanggungjawab ponteng
Lari dari kenyataan mula kisah dongeng
Tinggalkan dataran puncak dunia kita duga
Tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
Lari-lari baling bola salji depan gua
Sambil cari yeti kita boleh cari (what?)
Tinggalkan dataran puncak dunia kita duga
Tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
Lari-lari baling bola salji depan gua
Tidak jumpa yeti moga-moga jumpa syurga
Ulang Chorus
Bila kita pergi
Apa kan berlaku
Siapa kan peduli
Siapa ambil tahu
Hidup kita tempuh
Untuk apa saja
Tidak kira mana kembara membawa
Kita kan bersama
Buku merah jangan lupa bawa
Moga-moga belum tamat tempoh
Kali ini kita pergi lebih lama
Pergi lebih jauh
Buku merah jangan lupa bawa
Moga-moga belum tamat tempoh
Kali ini kita pergi lebih lama
Pergi lebih jauh
Ulang Chorus 2X

LiriK CinTA -MOhd

Ku persembah cinta suciku
Buat insan yang ku sayangi
Ku ukirkan dalam hatimu
Jawapan cinta kepadamu
Hanya kau mengerti

Selamilah kasih sucinya cintaku
Tulusnya cintaku hanya kepadamu
Mampukah kau mengerti
Perasaanku kepadamu
Dan tulus kasih hanyalah untukmu
Mampukah kau selami
Jauh ke dasar hati ini
Oh hanya namamu yang tersembunyi
Ku harapkan kau mengerti
cintaku seadanya kasih
Ku inginkan kebahagiaan
Bersamamu oh selamanya
Tanpa rasa curiga

Sunday, May 20, 2012

samBUtan HAri Ibu & harI LAHir MaK Long

masih x terlambat lg tuk aku ucap selamat hari ibu wat sume ibu2 di seluruh dunia...hari ni  mak cik2 aku sume wat sambutan hari ibu & sambt bday mak long aku sekali..
aktivitinya ape lg ptg kek la dan special cikit sempena sambutan hari ibu nie mak cik2 aku wat tukar2 hadiah..happy gak la..
antara gmbr ayg sampat di snap oleh adik bogsu aku..kta layan...

aku ,nora & acik mira

acik liza & acik idah

acik liza & rafiq
my love & atuk

acik liza & my mom

me with anak abg roy

Saturday, May 19, 2012

MengiMbAu KeNAngaN

terharu plak dngar my love bg lagu kat fb..terimbau kenangan msa aku mula2 jmpe my love..
hehe..terlalu byak kenangan..my love byk beri tunjuk ajr kat aku msa dia jd bos aku dlu..
dia gak yg slalu beri semangat tuk aku belajar..
kekuatan yang dia bg hampir  menutup kisah silam yg beri byak kenangan kat aku..aku harap my love sabar & dapat menguatkan aku tuk aku terus melupakan segala kenangan dlu..
lagu yang my love bagi kat aku..layan...




Friday, May 18, 2012

SEmaKAn KepuTuSan PePerikSaan SEkolah REndah & MenEngaHGAh

Sudah canggih sekarang nak semak keputusan peksa pn gna internet..Teringat lak kptusan aku dlu2.hehehe..ni sume sbb adk aku yg bongsu soh cek dia pnye kptusan peperiksaan la.jd aku pn google search la..rupa-rupanya ada cuma masukan nmbr surat beranak atau no ic klik sklah rendah atau menengah & tahun kemudian klik semak..keputusan akan dipaparkan..
Malam td adk aku snok x terhgga sbb dia dpt kaptsan yg baik...
nie link tu semak kptusan peksa...

http://saps.moe.gov.my

Budak-budak sekarang x leh nak menipu la..hahaha..sume ibu bapa leh tgk kptusan anak2 mereka...

Saturday, May 12, 2012

LIriK LAgu KAu PerGi Jua -AdaM AhmAd

Wajahmu
Seindah serinya pelangi yang indah
Seharum mawar putih segar berkembang
Wajahmu
Mengapa sering terbayang dimataku
Sehingga terbawa didalam mimpiku
Sayangku
Tahukah kau didalam hatiku ini
Tersimpan perasaan cinta nan suci
Kau bunga
Ingin kusuntingmu menjadi milikku
Lantas kuabadikan dalam jiwaku
Sayangnya
Harapan yang selama ini kubawa
Hancur berkecai musnah jua akhirnya
Semuanya bagaikan sebuah mimpi
Kau pergi jua
Setelah cinta ku kini membara
Belum sempat kucurahkan kasihku
Kau pergi tak kembali…

LiRik LAgu AnaK KAmPung -JimmY PalikaT

Memang aku ini anak orang miskin
Tiada apa-apa yang dapatku berikan
Engkau memang cantik memang tidak padan
Dan tidak sepadan
Aku anak kampung tiada pelajaran
Kuli kuli sahaja memang tidak padan
Cantik ba kau itu banyak yg tergoda
Lagi orang kaya
Chorus
Tiada keretaku bawa kau jalan-jalan
Rumahku pun tiada ada pun bapa punya
Apalagi belanja mahu bayar berian
Kahwin sama kamu
Bukannya ku tidak suka sama kamu
Tapi aku takut hidup kau kan sengsara
Kerna aku cinta
Aku lepaskan kau
sama orang lain
Engkau masih muda cantik lagi menawan
Janganlah kau cari lelaki macam saya
Engkau memang cantik
Nanti kau menyesal tiada guna
(ulang Chorus)

LiRik LAgu SETia KasIH - HaleeDA

Sekali air sungai melimpah
Sekali pasirnya pun berubah
Itulah falsafah… yang jadi ikutan…
Dan juga bualan
Tapi bagiku pula berbeza
Sungai mengalir tetap berliku
Yang berubah cuma… adalah pasir saja…
Penghujungnya muara
( korus )
Hati ingin berbicara
Hati ingin merasai… nikmat cinta
Yang sering diperkata
Tetapi sebaliknya
Tiada Terlaksana
Dahan yang patah tiada bersambung lagi
Hatiku pasrah dalam mencari mimpi
Getar hatiku serta kepayahanku
Hanya kau saja sudi memahaminya
Setiaku kini hanya satu
Dan kasihku bukanlah beribu
Biar bercerai badan… jasad atau pun nyawa…
Aku tetap setia
( ulang semua )

Monday, May 07, 2012

LeLaki & PeREmPuaN KeNa TaHu


LELAKI KENA TAHU
seorang wanita yang benar-benar mencintai anda akan marah kat anda utk banyak perkara, tetapi masih terima anda seadanye walaupun anda telah menyakiti hatinya..


PEREMPUAN KENA TAHU
Seorang lelaki yang benar-benar mencintai anda tidak akan membiarkan anda pergi , tidak kira bagaimana sukar keadaan sekalipun

Saturday, May 05, 2012

MeLakA SenTraL

Dah lama melaka sentral beroperasi kat melaka..td my love bwak aku berjalan-jalan ke melaka sentral yg aku leh katakan mmg terbaik gak la...
fully air-cond.best gak la..byak gak kedai kat dlm melaka sentral nie.cuma my love x bg aku naik bas la..
erm..mgkin dia x bg tu ada sebabnya..
ape pn thanks bwk jenjalan...